VIDEO. André Rieu, prestație magică la Cluj! Seria de 5 concerte se încheie cu BT Arena arhiplină/Moment special cu maestrul Gheorghe Zamfir


Celebrul violonist André Rieu încheie astăzi seria magică de cinci concerte susținute pe scena sălii BT Arena din Cluj-Napoca. Olandezul a fost acompaniat pe scena din Cluj-Napoca de 60 de muzicieni desăvârșiți, membri ai Johann Strauss Orchestra. Un moment special a fost reprezentat de apariția pe scenă a maestrului Gheorghe Zamfir.

Zeci de mii de spectatori au fost prezenți în cele 5 zile la concertele susţinute de violonistul André Rieu la BT Arena din Cluj-Napoca, alături de invitaţii săi. Rieu a reușit de fiecare dată să ridice sala în picioare. 

Un moment special a fost reprezentat de apariția pe scenă a maestrului Gheorghe Zamfir. Îndrăgitul violonist a fost însoțit de bunul său prieten, iar cele 5 concerte fac parte din turneul său în jurul lumii.

La urcarea maestrului Zamfir pe scenă, publicul a izbucnit în aplauze frenetice. 

André Rieu a dezvoltat pasiunea pentru vioară de la o vârstă foarte fragedă. A început să studieze acest instrument când avea doar 5 ani, fiind fascinat de orchestre. Iubirea pentru muzica clasică a fost moștenită din familie, tatăl său fiind dirijor al Maastricht Symphony Orchestra. După finalizarea studiilor la Music Academy in Brussels, unde a primit diploma „Premier Prix” din partea Royal Conservatory of Brussels, André Rieu și-a început cariera muzicală formând Maastricht Salon Orchestra. În 1987, a pus bazele unei noi orchestre, Johann Strauss Orchestra, fără îndoială, astăzi cea mai mare orchestră privată la nivel internațional.

Comentarii Facebook