VIDEO adorabil de la Cluj: Vulpe capturată dintr-o mașină din cartierul Mănăștur. Și-a făcut culcuș în mașina unui clujean


O vulpe aflată într-un autoturism parcat în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a fost capturată și relocată în habitatul acesteia de către jandarmii și voluntarii din cadrul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului.

Vineri seara, în urma unui apel la SNUAU 112,  un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că o persoană a zărit o vulpe în interiorul autoturismului personal, aflat într-o parcare din cartierul Mănăştur. 

Jandarmii clujeni au plecat spre locul indicat, unde cu ajutorul materialelor din dotare au reuşit să captureze musafirul nepoftit, care nu se afla la prima ,,vizită” în acel loc. 

Dată fiind relația de colaborare dintre Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj cu Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului  (OPMCB), jandarmii au luat legătura cu reprezentantul acestei asociații, în vederea relocării vulpii în habitatul ei, departe de zona locuită.

Apreciem răbdarea și înțelegerea proprietarului mașinii, caz care poate constitui exemplu de bune practici pentru orice cetățean care poate suferi pagube sau chiar vătămări în urma interacțiunii cu un animal sălbatic”, spun jandarmii clujeni.

Reprezentanții OPMCB spun că vulpea și-a făcut cuib în mașina din parcare.

Vineri seara am primit un apel din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, care ne anunța ca în urma unui apel prin 112, o vulpe a reușit sa fie capturată într-un autoturism dintr-o parcare aflată lângă pădure, tocmai la ultimul etaj. Musafirul era cel puțin pentru a doua oare acolo, nu ne este strain cazul cumătrei vulpi. Înainte de Crăciun am încercat sa o mutam, era în aceeași mașină, însă a fost mai rapidă decât noi și până la sosirea acolo, reușise sa evadeze din latul cu care era imobilizată. 

De asta data a fost relocată în habitatul ei, departe de vizuina urbană și sperăm sa fie suficient de supărata pe specia umană, încât să rămână în sălbăticie. 

Apreciem răbdarea și înțelegerea tuturor celor implicați, în special a proprietarului mașinii, caz care astfel devine un exemplu de bune practici pentru oricare cetățean care poate suferi chiar pagube sau vătămări în urma interacțiunii cu un animal sălbatic!

Ca de fiecare data, mulțumim jandarmilor și instituției, colaborare care pentru noi reprezintă un reper în continuare!

Adăugăm ca, în acesta perioada desfășurăm activități de informare și în județele vecine Clujului, în special cu Jandarmeria, dar și cu Garda Națională de Mediu sau ISU, pentru a putea sa ne sprijinim reciproc și să fim pregătiți în situații de acest tip”.

Comentarii Facebook