Vezi ce modificari sunt la eliberarea pasaportului!


Serviciul Public Comunitar pentru Evidenta Pasapoartelor Simple Cluj anunta ca din 28 martie 2011, intra in vigoare doua modificari in eliberarea documentelor de calatorie.

"Cetatenii care doresc eliberarea unui document de calatorie temporar sau electronic, trebuie sa se prezinte la sediul Serviciului cu actele de identitate numai in original, nemaifiind necesara prezentarea de copii xerox", anunta reprezentantii Biroului de Presa al Prefecturii Cluj.

De asemenea, "solicitantul poate opta pentru ridicarea pasaportului eliberat, fie de la sediul Serviciului Public Comunitar de pe raza judetului in care isi are domiciliul, fie la sediul unui alt serviciu de pasapoarte din tara, sau din strainatate de la cea mai apropiata misiune diplomatica a Romaniei, in cazul in care munceste si locuieste in alta tara", precizeaza sursa citata.

 

PROGRAM DE LUCRU:

Luni-  8:30 - 16:30
Marti- 8:30 - 16:30
Miercuri- 08:30 - 18:30
Joi-      08:30 - 16:30
Vineri-   08:30 - 16:30

 

Actele necesare pentru eliberarea pasaportului:

- pasapoarte simple electronice =244,00 lei (costul pasaportului) + 32,00 lei (taxa consulara)

- pasapoarte simple temporare = 84,00 lei (costul pasaportului) + 32,00 lei (taxa consulara) + 100 lei (tarif suplimentar).

Pasaportul simplu electronic se elibereaza in termen de cel mult 30 de zile lucratoare.  Valabilitatea pasaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu varsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.

Paaaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni si se elibereaza in termen de cel mult 3 zile lucratoare, in urmatoarele situatii:

1. Pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui pasaport simplu electronic;
2. In cazul in care titularul declara in scris ca urmeaza sa calatoreasca in state in care exista stare de beligeranta ori conflict diplomatic si are aplicata in pasaportul simplu sau in pasaportul simplu electronic o stampila ori o viza eliberata de statul cu care tara in care calatoreste se afla in conflict;
3. Cand titularul detine pasaport simplu sau pasaport simplu electronic care contine vize valabile, dar filele au fost epuizate;
4. Cand titularul a depus pasaportul simplu sau pasaportul simplu electronic pentru obtinerea unor vize si trebuie sa calatoreasca urgent în strainatate;
5. Cand minorul urmeaza sa se deplaseze in strainatate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fara de care viata ii este pusa in pericol si nu exista timpul necesar pt. obtinerea acordului celuilalt parinte;

Pentru eliberarea pasaportului simplu temporar in oricare din situatiile mentionate mai sus se percepe tariful suplimentar de 100 lei prevazut de Legea nr.248/2005, se arata pe site -ul oficial al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Cluj.

Comentarii Facebook