Vești proaste de la meteorologi! Vremea va fi capricioasă până aproape de jumătatea lunii mai


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 29 aprilie - 12 mai.

Astfel, în Transilvania, în primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 13 grade, apoi procesul de încălzire va determina, pe datele de 3 și 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 5 și 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade. 

Ulterior, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade. 

Temperaturile minime, în prima săptămână vor avea mici variații în jurul mediei de 5 grade, apoi vor urma 3 nopți mai reci, când media lor se va situa în jurul a 2 grade, iar după data de 8 mai, tendința minimelor termice va fi de creștere treptată, spre medii de 5 grade.

Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil și pe 5 și 6 mai. În celelalte zile vor fi ploi de scurtă durată, în general pe spații mici, cu probabilitate mai ridicată de apariție după-amiaza și seara


Comentarii Facebook