Vești bune pentru șoferii din România. Cum pot evita amenzile pentru lipsa rovinietei


Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt usturătoare, însă șoferii români pot scăpa de o grijă. În curând aceștia vor fi notificaţi prin e-mail atunci când le expiră rovinieta. Va putea fi evitată astfel o amendă, pe care sute de mii de şoferi de la noi o primesc anual, pentru neplata taxei de drum. 

Ordinul ministrului intră în vigoare pe 27 aprilie şi a fost publicat în Monitorul Oficial pe 12 aprilie 2022. Şoferii care îşi plătesc taxa de drum pentru o perioadă mai mare de 30 de zile ar putea opta să fie anunţaţi prin e-mail cu privire la data de expirare a acestei taxe de drum, scrie observatornews.ro

Practic, dacă vrem să nu uităm şi să fim sancţionaţi de poliţişti am putea fi anunţaţi cu privire la rovinietă prin e-mail. După ce ordinul va fi aplicat, în termen de 6 luni furnizorii trebuie să facă toate modificările necesare pentru ca cei care achită această taxă de drum să fie anunţaţi prin e-mail cu privire la termenul de valabilitate.

La sfârşitul lunii martie, guvernul a aprobat creşterea nivelului amenzilor pentru şoferii care nu plătesc rovinietă. Acesta nu fusese majorat de peste 10 ani. 

Comentarii Facebook