Va fi sau nu zi liberă de la stat pe 31 mai? Raluca Turcan a făcut anunţul


Românii ar putea beneficia de o nouă minivacanță de 4 zile, cu ocazia Zilei Copilului, care se celebrează pe 1 iunie și este zi liberă legală, dacă Guvernul va face punte și cu ziua de 31 mai. Ministrul Muncii a făcut, sâmbătă, 22 mai, primele precizări în această privință.

Vor avea liber românii și pe 31 mai. Răspunsul Ralucăi Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că încă nu s-a discutat acest subiect în Guvern, însă, în opinia ei, cea mai bună variantă este aceea ca angajații să își ia o zi de concediu pe 31 mai, pentru a putea profita de mai multe zile libere.

Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu. Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a spus Raluca Turcan.

Câte zile libere de sărbătorile legale vor mai avea românii în 2021

Până la finalul anului, angajații români se vor mai putea bucura de câteva zile libere pe lângă cele de concediu de odihnă. Următoarele sărbători cu zile libere legale sunt pe 20 și 21 iunie, cu ocazia Rusaliilor. Urmează apoi, 15 august, Sfânta Măria, care, din păcate, anul acesta pică într-o zi de duminică.

  •     20 şi 21 iunie (prima şi a doua zi de Rusalii) – duminică şi luni;
  •     5 august (Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului) – duminică;
  •     30 noiembrie (Sărbătoarea Sfântului Andrei) – marţi;
  •     1 decembrie (Ziua Naţională a României) – miercuri;
  •     25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – sâmbătă şi duminică.

Calendarul zilelor libere de sărbătorile legale se stabilește până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, astfel încât și angajații și angajatorii să-și poată planifica din timp activitățile și vacanțele. Conform prevederilor legale, angajații care trebuie să lucreze în zilele libere de sărbătorile legale vor primi în plus bani la salariu, iar ziua lucrată trebuie să fie plătită dublu.


Comentarii Facebook