USR-PLUS Cluj spune NU drumului prin Pădurea Hoia


USR-PLUS s-a implicat în lupta împotriva construirii drumului prin Pădurea Hoia. Reprezentanții partidului afirmă faptul că autoritățile locale nu au răspuns sesizărilor și întrebărilor adresate. 

Am făcut o serie de cereri pentru a obține răspunsuri de clarificare a situației din Hoia, răspunsuri pe care le-am primit parțial. Pădurea Hoia nu are doar o valoare simbolică pentru oraș. E inadmisibil să se ofere o autorizație de construirea a unui drum și să aflăm informații formulând cereri peste cereri și autoritățile să spună cu nu știu sau nu este responsabilitatea lor. Nici o autoritatea nu își asumă. Accesul în această zonă ar fi restricționat, dar nimeni nu spune nimic. Circulă utilaje, se depozitează deșeuri. Așteptăm răspunsurile la sesizările formulate”, a explicat Elena Muscă, consilier județean USR-PLUS.

Planificarea proastă a infrastructurii are efecte negative

Din păcate, atât autoritățile locale, cât și investitorii sunt puși într-o situație nefericită. Cred că totul pornește de la faptul că o dezvoltare urbană care nu este gândită, planificată generează astfel de situații și produc efecte negative. În ultimii 8-10 ani, la nivelul comunei Florești, dezvoltarea s-a făcut total nepotrivit, fără un plan urbanistic potrivit și astfel de practici continuă. Suntem puși în fața faptului împlinit acum la începerea mandatului de administrație locală în Florești, unde s-au autorizat peste 100 de proiecte doar în luna septembrie, proiecte care se dovedesc acum a fi adevărate bombe”, a explicat Radu Chirilă.

Astfel, cele 100 de autorizații vor duce la apariția a 1.600 de noi apartamente

Acest lucru se întâmplă fără existența unui plan urbanistic general. Nu este normal, trebuie să se oprească. Acest versant sudic poate constitui următoarea zonă de dezvoltare armonioasă, urbană, sănătoasă, dar doar cu timp și răbdare.Nu e normal ca un PUG să se construiască după niște autorizații deja eliberate.Dezvoltarea sănătoasă a Floreștiului, care să aibă un impact pozitiv și asupra Clujului”, a mai explicat acesta.

Construirea drumului va afecta arborii din toată pădurea

Octavian Berceanu, comisar general la Garda Națională de Mediu, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că această construcție de drumuri prin Pădurea Hoia Baciu va avea efecte extrem de negative asupra arborilor, afectându-i nu doar pe cei de pe marginea drumului, ci mare parte din pădure.

Astfel de dezvoltări imobiliare pun o presiune mare pe ceea ce înseamnă mediu. Produc efecte nefaste în pădure. În momentul în care ai făcut infrastructură drumului prin pădure, se vede la nivelul arborilor că nu mai rezistă și se usucă”, a explicat Berceanu.

Reprezentanții USR-PLUS spun că nu vor renunța atât de ușor și că vor aștepta răspunsurile din partea autorităților locale. 

Un astfel de oraș nu își permite astfel de greșeli.


Comentarii Facebook