Un tânăr, student în Cluj, a fost diagnosticat cu o boală cruntă: „Voi rămâne orb, incapabil să-mi văd frații mai mici crescând”


Sebastian are doar 21 de ani, la 18 ani a venit la Cluj-Napoca din Neamț, pentru a studia arhitectura. În scurt timp însă, a aflat că visele sale se pot nărui. Sebastian Zabulică a fost diagnosticat în noiembrie 2022 cu o boală cruntă, LHON (neuroretinopatie optică ereditară, cunoscută și sub numele de neuropatie optică Leber), o boală rară, care duce la pierderea nedureroasă, dar sigură, a vederii. Singura speranță la un viitor mai bun pentru Sebastian rămâne un tratament, care costă însă, zeci de mii de dolari. 

Numele meu este Sebastian și am 21 de ani. Sunt dintr-un sat mic din România, dar m-am mutat la Cluj Napoca la vârsta de 18 ani pentru a studia Arhitectură. Am doi părinți iubitori și doi frați mai mici, pe care i-am vizitat des când timpul mi-a permis.”, așa își începe povestea studentul, pentru cei care vor să doneze pentru un tratament, care i-ar putea schimba radical destinul. 

Din păcate, am fost diagnosticat cu LHON în noiembrie 2022. LHON este o boală moștenită care vă afectează vederea. Vederea centrală, de care aveți nevoie pentru a conduce, a citi și a recunoaște fețele, a fost afectată mai întâi. În prezent, sunt orb din punct de vedere legal, cu doar aproximativ 5% din vedere intactă. Mi-am pus studiile în așteptare și am nevoie disperată de tratament. Fără el, voi rămâne orb, incapabil să-mi obțin diploma în arhitectură, să-mi văd frații mai mici crescând și, în cele din urmă, îmi voi pierde complet independența.

Din fericire, am fost aprobat pentru un studiu clinic în Statele Unite. Medicii de la Vanderbilt Eye Institute au dezvoltat un studiu promițător numit REFLECT. Rezultatele inițiale ale acestui studiu demonstrează că tratamentul arată „îmbunătățirea semnificativă statistic a acuității vizuale”. 

Acest proces mi-a dat speranță într-un viitor mai luminos, dar eu și familia mea nu avem fondurile necesare pentru a călători și a trăi în Statele Unite în timp ce primesc tratament.  Acest lucru m-a inspirat să încep această pagină GoFundMe, cu ajutorul familiei mele din SUA. În cele din urmă, strângem fonduri pentru a-mi ajuta familia să plătească pentru consultațiile pe care le-am avut până acum în România, dar și pentru tratamentul din SUA.  De asemenea, voi avea nevoie de bani pentru a călători înapoi în SUA în viitor, pentru urmări suplimentare. Apreciez tot sprijinul vostru!!  Ruda mea, Nicole, va actualiza acest mesaj în mod regulat odată ce voi putea primi tratament pentru ca voi toți să-mi urmați călătoria în timp ce îmi continui lupta împotriva LHON. Nu lăsa ziua de azi să fie sfârșitul poveștii mele. Vă rugăm să împărtășiți povestea mea prietenilor și familiei și, dacă vă puteți permite, donați.”, a scris Sebastian pe pagina sa de Facebook.

Pentru cei care doresc să ajute și nu se descurcă cu pagina de GoFundMe, familia lui Sebastian a deschis două conturi.

  • Titular: ZABULICA SEBASTIAN 
  • IBAN EURO: RO04BTRLEURCRT0531978501/SWIFT: BTRLRO22
  • IBAN RON: RO27BTRLRONCRT0531978502/SWIFT: BTRLRO22

Comentarii Facebook