Un tânăr care a înjurat în sala de judecată, la Gherla, condamnat la închisoare


Un tânăr a fost condamnat la două luni închisoare, pentru faptul că a înjurat în sala de judecată, potrivit clujust.ro.

Potrivit rechizitoriului menționat de sursa citată, ”cu ocazia soluţionării în şedinţă publică a dosarului Judecătoriei Gherla, inculpatul a adresat cuvinte obscene judecătorului cauzei, respectiv procurorului de şedinţă, cu referire la propriul organ genital, nemulţumit fiind de împrejurarea respingerii unei cereri în probaţiune. În aceste împrejurări s-a perturbat grav şedinţa de judecată, procedurile fiind reluate după îndepărtarea din sală a inculpatului. 

Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, justificându-şi gestul prin faptul că era nervos din cauza atitudinii arogante manifestată atât de către judecător, cât şi de către procuror.

Cu toate că susupectul a fost informat cu privire la drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate, aspect consemnat în procesul verbal pe care l-a semnat, ulterior acesta a părăsit teritoriul României, fără a comunica organelor de urmărire penală date de contact sau locaţia sa actuală”.

Sursa citată mai scrie că inculpatul are 22 ani, 9 clase absolvite, fără ocupaţie şi loc de muncă, necăsătorit. Este cunoscut de către lucrătorii de poliţie din Cluj-Napoca ca având un comportament antisocial constant în comunitatea din care face parte – stil de viaţă dezorganizat, disponibilitate permanentă pentru implicare în activităţi infracţionale, în special furt.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, tânărul are acum de plătit și 800 de lei cheltuieli de judecată, pentru câteva vorbe dure, spuse în cel mai nepotrivit loc.


Comentarii Facebook