Un sportiv clujean, medic in Anglia, a murit la maratonul din Piatra Craiului


Material de Mihai Andrei

Edy Klocek, un sportiv clujean, medic, a căzut într-o râpă la Maratonul Piatra Craiului şi a murit.

ISU Argeş anunță că un bărbat de 39 de ani a murit după ce a căzut în prăpastia Marele Grohotiș, de la circa 70 de metri înâlțime, și și-a rupt ambele picioare. Ulterior a intrat in stop cardio respirator, în timp ce era transportat la spital, dar a murit în ciuda manevrelor de resuscitare.

În fața sportivului clujean alerga o altă sportivă, care a căzut prima în râpa de pe traseu și și-a pierdut viața. Nu este clar dacă sportivul clujean ar fi încercat să o ajute sau s-a panicat și a căzut și el în prăpastie.

Cei doi erau participanți la maratonul Pietrei Craiului. Probabil s-au împiedicat din cauza oboselii. Era o competiție de alergare în zona montană pe un traseu marcat. Prima a căzaut fata și în timp ce culegeam informațiile de la apelant, cel care a anunțat incidentul la 112, a căzut și băiatul, tot participant la maraton. Din spusele apelantului și ale colegilor mei, ajunși la locul evenimentului, am înțeles că fata a alunecat vreo 70 de metri, au găsit-o în stare de inconștiență. În zonă aveam patru salvatori montani asigurau asistență la acest eveniment. Împreună cu ei era și un medic. S-au efectuat manevrele de resuscitare fetei. Tănărul era conștient, dar nu își simte picioarele. După mai multe multe minute de aplicare a protocolului de resuscitare, prioritar a devenit băiatul care era conștient. S-a început coborârea băiatului către baza muntelui, unde va fi predat echipajelor medicale. Fata este decedată. Sunt trimise în zonă încă două echipe de sprijin pentru a putea coborî cadavrul tinerei de pe munte”, a spus Cristian Toma, șef salvamont Argeș, conform presei locale.

Salvamontul a intervenit pentru salvarea a două persoane. La locul evenimentului au fost găsite două persoane: o femeie în stop cardio-respirator şi un bărbat conştient cu ambele picioare fracturate”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Tânăra nu a putut fi resuscitată, iar medicul clujean a murit în drum spre spital.

Maratonul din Piatra Craiului a fost oprit în urma incidentului.

Sportivul din Cluj care a murit era medic si profesa in Anglia.

Comentarii Facebook