Un șofer mort de beat a făcut prăpăd lângă Iulius Mall Cluj! Nu mai există pedeapsă cu suspendare pentru accidente soldate cu deces - FOTO


La data de 26 iulie a.c. polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 47 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20.40, bărbatul care conducea un autoturism pe strada Teodor Mihali, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul indicând o concentrație de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice.

La expirarea măsurii reținerii, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În acest context, reamintim faptul că începând cu luna aceasta, un conducător auto aflat într-un caz similar celui de mai sus, de pe urma căruia rezultă însă decesul unei persoane, va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, fără posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere și să fie responsabili! Deciziile necugetate pot avea consecințe tragice!

WhatsApp Image 2023-07-30 at 17.10.21.jpeg

Comentarii Facebook