Un român și-a dat mașina electrică pentru una diesel: „Acum îmi permit extravaganțe precum aerul condiționat“


Un șofer român a renunțat la mașina electrică pe care a cumparat-o în urmă cu doar un an, iar mai apoi a ținut să se laude cu faptul că a trecut înapoi la o variantă pe motorină, lucru care îi permite un lux nou: să dea drumul la aerul condiționat. 

Șoferul ar fi renunțat la o mașină care este foarte populară în rândul românilor și nu numai. Este vorba despre cea mai populară mașină electrică de pe piața românească, anume Dacia Spring.

Decizia sa a fost însă criticată de mai mulți internauți, în timp ce alții au ales să îl ironizeze pe șoferul care critică modelul electric al celor de la Dacia. Acesta a anunțat, într-o postare pe Facebook, că pus la vânzare mașina electrică.

„Dragii mei, după aproape 1 an de chinuri cu Spring, voi părăsi grupul. M-am întors la o mașină normală: Golf 2.0 TDI. Îmi cunosc autonomia, pot merge cu viteză normală în afara localității și chiar îmi permit extravaganțe precum aer condiționat sau ventilație.

Gata cu cupoanele Kaufland, aplicații nefuncționale, zeci de defecte, zero dotări și nici măcar o margaretă EuroNCAP. Nervi de oțel/ baftă la vânzare și salutări", a scris acesta pe grupul Dacia Spring România. 

„Mulțumim că îl vinzi"

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, autorul postării fiind receptorul unor ironii fine, transmise de românii care au decis să îi ia apărarea mașinii. 

„Apropo de spor la vânzări, vă ofer 8.000 de euro pe Springul buclucaș și nevaloros, pentru dvs."; „Puțini înțeleg că Spring-ul este o a 2-a mașină în familie și este de oraș".

„Câtă frustrare și câtă ură zace în unii români. Și dacă într-adevăr ai deținut Spring, dar te-a bătut tehnologia, mulțumim că îl vinzi, nu e pentru ține. Selecția naturală își face treaba", a scris un alt șofer.

„Baftă la distribuție și joc de glezne, iarna, pe ger, la curățat parbrizul de gheață cu motorul în funcție să se încălzească... Ce mișto, de acasă, de lângă cafeluță, să apeși un butonaș de pe aplicație să pornească climatizarea și, coborât la Springuleț să ai mașina încălzită, toate geamurile dezghețate... A, să te uiți mereu sub „tedei” să nu cumva să ai vreo pată de ulei! Nu de alta, dar aia e tot poluare!", a comentat un alt conducător auto.

Alți proprietari de Dacia Spring au ținut să-i transmită șoferului faptul că acesta nu a înțeles limitele mașinii electrice: „Nu a înțeles limitele mașinii electrice. Springul este o excelentă mașină de oraș, pe distanțe scurte. Este a doua mașină în familie. Normal, dacă Springul este singura mașină a familiei, vei obosi să fii atent la autonomia Springului. Este o excelentă mașină pentru cei care locuiesc la casă. Nu este indicată pentru cei ce locuiesc la bloc și sunt nevoiți în permanență să aibă grijă să găsească stații de încărcare libere".

Comentarii Facebook