Un orădean care avea SIDA a obligat două femei să se prostitueze ani la rând, acestea au fost trimise și în Cluj-Napoca


Un bărbat din Oradea a fost acuzat de trafic de persoane și tentativă de transmitere a SIDA, după ce a dus două persoane în diferite orașe, obligându-le să se prostitueze și întreținând relații sexuale cu una dintre ele. Individul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.

Prin rechizitoriul din data de 08.02.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, în forma tentativei şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu”, a anunțat DIICOT.

Bărbatul obliga două femei să se prostitueze pentru el

Conform procurorilor, în perioada 2019 - 19.01.2023, bărbatul a transferat şi adăpostit două persoane în diverse localităţi din România (Constanţa, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Braşov şi Bucureşti) pentru a le obliga să se prostitueze pentru el, costul cazărilor fiind achitat din sumele astfel obţinute.

Activitatea infracţională a fost întreruptă prin intervenţia organelor de urmărire penală. Persoanele vătămate au fost constrânse să practice prostituţia prin acte de violenţă şi agresiune verbală, dar şi prin inducere în eroare, inclusiv cu privire la faptul că sumele obţinute din această activitatea ar putea fi folosite în vederea întreţinerii familiei.

De asemenea, bărbatul a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre persoanele vătămate deşi cunoştea faptul că este diagnosticat cu SIDA. La data de 19.01.2023, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa sa, unde a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ un gram de cannabis. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bihor.

Comentarii Facebook