Miercuri 8 Februarie

Un bazin de hidroterapie pentru afecțiunile animalelor este noua „unealtă de terapie” a USAMV Cluj-Napoca


Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, își continuă investițiile din fonduri proprii, iar cea mai recentă achiziție este un bazin de hidroterapie pentru afecțiunile animalelor, un apărat de ultimă generație, care suplimentează dotările Disciplinei Chirurgie și ATI din cadrul Facultății de Medicină Veterinară (FMV), venind în ajutorul animăluțelor. 

Deținătorii de animale de companie, în special câini, vor putea apela cu încredere la specialiștii fizioterapeuți ai facultății în vederea programării pentru ședințe specifice, recomandate în cazul a numeroase afecțiuni. Noul bazin poate fi utilizat la hidroterapie, ca bandă de alergat sau pentru hidromasaj, prin intermediul unui dispozitiv special”, spun reprezentanții USAMV. 

2.jpg

9.jpg

La fel ca oamenii și animalele suferă din cauza diferitelor patologii ale cotidianului, de exemplu creșterea în greutate, inactivitatea, precum și îmbătrânirea, dar și ca urmare a apariției unor leziuni sau predispoziții de rasă ce pot duce la durere în timpul mișcării. În apă, musculatura împreună cu tendoanele, oasele și articulațiile sunt eliberate de greutatea corpului, astfel încât mișcările sunt mai facile, fără durere. În același timp, rezistența apei face ca antrenamentul să aibă mai mult efect decât exercițiile la sol. Un bazin de hidroterapie face sesiunile de recuperare excepționale, dar și sigure pentru câini, iar în acest sens este stimulată funcția de locomoție”, explică Dr. Mădălina Dragomir, din cadrul Disciplinei Chirurgie și ATI (FMV). 

Ședințele de tratament se fac în urma programărilor telefonice în orice zi a săptămânii, la Clinica Veterinară  din cadrul USAMV Cluj-Napoca. O ședință de tratament costă în funcție de pacient, dar și de patologia de care suferă, iar pentru pacienții cu afecțiuni cronice sunt disponibile abonamente.

2 bis.jpg

În cadrul Disciplinei de Recuperare se pot efectua și alte proceduri, între care acupunctură, magnetoterapie, laserterapie, aplicabile mai multor specii de animale, între care se numără cai, câini, pisici, iepuri, chinchille, arici, porcușori de Guineea, veverițe, porumbei.


Comentarii Facebook