Un moț din Brad critică Cluj-Napoca: O singură clădire e WOW. Becuri cu led sau băncuțe cu încărcător usebe are oricine


Andrei Pletea, un moț tânăr din Brad, care este prezent în viața comunității, crede că municipiul Cluj-Napoca nu este un oraș frumos, ba dimpotrivă, ”un oraș monoton, fără nicio identitate”.

Când aud despre Cluj-Napoca cum că ar fi unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, nu pot să nu-mi pun întrebarea ”De ce?”. Pentru mine, un oraș frumos înseamnă orice oraș pe străzile căruia, să privești fascinat înspre tot ceea te înconjoară. Să te copleșească frumusețea clădirilor, a străzilor istorice, care te trimit înapoi în timp, sau să te bucuri de jocul reflexiilor unor sălcii în apa lacului dintr-un parc. Exact ca atunci când te afli într-o zonă frumoasă în natură. În orice direcție te-ai uita, ai descoperi ceva frumos. Și revenind la Cluj-Napoca, ei bine, eu niciodată nu am simțit așa ceva. Am trecut de mii de ori prin centrul istoric al acestui oraș, remarcând clădirile istorice, care deși unele sunt valoroase, sunt totodată anoste și insipide. Un oraș monoton, fără nicio identitate.

Totuși, o singură clădire m-a fascinat dintotdeauna în acest oraș: Biserica Sfântul Mihail. Pentru mine, este cea mai frumoasă biserică gotică din România, este monumentul pe care de fiecare dată când îl văd, mă uit la el copleșit fiind de grandoarea acestuia! Și nu este vorba doar de o catedrală impunătoare, ci e vorba de o biserică impunătoare construită în secolul al XIV -lea! Asta este cu adevărat impresionant la un oraș. Nu becuri cu led sau băncuțe cu încărcător usebe… pe astea le poate avea orice oraș azi. Dar o biserică de peste 700 de ani, asta nu mai are orice oraș.

Și cât de frumos acest edificiu, atunci când strălucește în lumina dimineții!” arată tânârul moț, Andrei Pletea, citat de Apuseni.info.

WhatsApp-Image-2023-03-10-at-14.59.47-472x1024.jpeg

Comentarii Facebook