Un medic a operat ilegal 9 ani la Spitalul CFR Cluj. Opera alături de soțul ei sau chiar singură


Crina Nistor a practicat fără drept oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog, Marius Nistor, acuza deputatul Emanuel Ungureanu în luna martie 2019.

Suspiciunile s-au adeverit, după cum spun reprezentanții Ministerului Transporturilor, care administrează spitalul: ”În perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”, conform Adevărul.ro.

Cazul Nistor de la Cluj-Napoca a fost mușamalizat de către DSP Cluj și de conducerea Universității de Medicină din Cluj-Napoca. Nu voi lăsa această poveste neelucidată, telenovela medicală de cel mai prost-gust, în care soțul îi permite soției să opereze ilegal, sub pretextul îndrumării profesionale, fără ca o autoritate medicală independentă să monitorizeze acest proces, este o mare rușine pentru școala medicală clujeană. Sunt oameni mutilați pe viață din cauza acestor practici ilegale și imorale. Cazul Nistor va ajunge în fața procurorilor”, a scris parlamentarul pe Facebook.

De fapt Crina Nistor urma rezidențiatul la Spitalul Clinic de Urgență Cluj, dar practica o făcea prin detașare verbală la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF). Legea spune că putea fi detașată numai un an, nu 9 ani cum s-a întâmplat.

În plus, există martori care spun că Crina Nistor intra și singură în sala de operație, iar dacă lucrurile ieșeau prost pacienții erau făcuți să creadă că operația a decurs prost pentru că s-au mișcat.

Surse din spital au declarat că Nistor Crina era lăsată, uneori, să efectueze operaţii de cataractă, iar atunci când dădea rateuri, iar intervenţia nu reuşea se dădea vina pe faptul că pacienţii s-au mişcat în timpul operaţiei: ”Se întâmpla atunci când erau pacienţi în vârstă, care puteau fi uşor convinşi că a fost vina lor. Pe de altă parte, e foarte greu pentru un pacient să demonstreze că medicul a greşit sau măcar să ştie cine l-a operat de fapt”. Acesta este, probabil, şi motivul pentru care, aşa cum arată, DSP nu au fost reclamaţii la adresa Crinei Nistor. 

Comentarii Facebook