Un grup de studenți de la Facultatea de Sociologie i-a dus pe copiii de la Pata Rât la Grădina Botanică



Un grup de studenți de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, voluntari ai DASM (Direcției de Asistență Socială și Medicală) din cadrul Primăriei Cluj-Napoca i-au dus pe o parte din copiii rromi de la Pata Rât la grădina botanică.

Dupa ce au fost la film, la un spectacol de papusi si in parc, profitand de zilele insorite de toamna, zilele trecute voluntarii impreuna cu cei mici au ales sa mearga la Gradina Botanica ”Alexandru Borza”.

 

Aproape 20 de copii de pe rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca s-au bucurat de natura si de tot ceea ce au putut vedea in Gradina Botanica a orasului. Au trecut prin gradina japoneza apoi au intrat in sere, unde informatiile primite de la ghid le-a starnit interesul a ceea ce aveau sa descopere aici (sera cu plante acvatice, gradina tropicala si sera cu palmieri).

 

Itinerariul avea sa-i duca spre Turnul de Apa al gradinii botanice pe care l-au si "escaladat", apoi asezati pe iarba verde si/sau pe frunzele stranse gramezi de angajatii gradinii, au petrecut impreuna in aer liber cateva ore (au mancat sadwich-uri, mere si piscoturi) iar dupa o mini-sedinta de fotografii s-au jucat cateva jocuri ale copilariei de alta data ”Pasarica muta-ti cuibul!” si ”Am pierdut o batistuta!” si au fost fascinati de intalnirea cu o veverita pe care au urmarit-o curiosi pana ce aceasta s-a facut nevazuta! O dupa-amiaza minunata de toamna in care pentru cateva ore studenti si copii si-au petrecut timpul impreuna intr-un mod eficient.

Experienta zilei de azi a insemnat pentru noi inca o zi de multumire sufleteasca si incarcare pozitiva pentru ca am putut fi utili si le-am umplut viata acestor micuti, speram noi benefic pentru dezvoltarea lor”, a declarat Raiu Sergiu, unul dintre voluntari.

 

 

 

Comentarii Facebook