Un ecologist cere o analiză a apei din băile sărate de la Pata Rât, suspectate că ar fi toxice sau periculoase pentru sănătate - FOTO


Fostul deputat, acum ecologist, Adrian Dohotaru, cere DSP Cluj să verifice calitatea apei de la băile sărate de la Pata Rât, unde clujenii fac baie și tratamente pentru reumatism. 

Știri de Cluj a prezentat subiectului în urmă cu câteva zile, iar Dohotaru a cerut implicarea DSP Cluj, deoarece ar fi o problemă de sănătate publică. ”Stirea atrage atentia nu doar datorita apropierii de gunoi, ci si pentru ca clujenii isi doresc bai sarate in localitate, se tanjeste dupa asa ceva in lipsa strandurilor”, spune Dohotaru.

Băile de la Pata Rât, bijuteria puțin cunoscută a Clujului. Accesul e gratuit si sunt mai bune ca la Cojocna sau Herculane - VIDEO

In atenția directorului Mihai Moisescu,

Catre Direcția de Sănătate Publica Cluj

Subsemnatul Adrian Dohotaru, domiciliat în Cluj-Napoca..., mail adi.dohotaru@gmail.com, solicit in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de ordin public:

1. Rezultatul unui test de calitate a apei sarate din Pata Rat si a namolului, mai ales ca clujenii se imbaiaza frecvent in apropierea gropii de gunoi, unde au mai fost scurgeri de levigat. Detalii - https://www.stiridecluj.ro/.../baile-de-la-pata-rat...

2. Copie a unui aviz de la DSP pt depozitul temporar RADP din subordinea Primariei. Cand expira avizul si din moment ce sunt depozite temporare, cand se preconizează a fi inchise?

3. Dacă nu afectează levigatul oamenii din balti, in ce măsură ii afecteaza mirosul care vine din rampele temporare? Se pot face estimari oficiale? Lucru valabil si pentru familiile relocate forțat de Primărie in Pata Rat.

4. In cazul in care constatati lipsa de sustenabilitate a unor bai sarate atat de aproape de depozite de deseuri, ati participa la un grup de lucru cu scopul de a identifica bai sarate in perimetrul municipiului pentru a avea asemenea localităților Turda, Cojocna, Dej si altele din judet si orasul Cluj Napoca un ștrand cu apa sărată?

Doresc răspuns la adresa de mail.

Cu stimă,

Adrian Dohotaru

Asociația SOS'', transmite fostul deputat de Cluj”.

Băile sărate de la Pata Rât sunt la circa 100 - 150 de metri de fosta groapă de gunoi, acum ecologiată, și la aproape 500 de metri de groapa activă.

Oamenii care fac baie acolo spun că micul lac are un izvor propriu, iar nămolul are reale proprietăți curative. 

Untitled.png

Comentarii Facebook