Un clujean cu febră 40 așteaptă de o oră și jumătate venirea Ambulanței: Mi-au spus că s-a stricat mașina

 

Un clujean de pe strada Fabricii, din Mărăști, așteaptă de la ora 7.00 venirea unei Ambulanțe, după ce a sunat de 3 ori la 112.

 

Bărbatul ne-a relatat că a sunat prima dată la 112 joi dimineața, la ora 7.00, dar că până la 8.30 u venise nimeni, cu toate că a mai sunat de 2 ori. ”Prima dată mi-au spus că vin, a doua oară mi-au închis telefonul, iar a treia oară, când le-am spus că legea prevede că în oras trebuie să ajugă la caz în 8 minute, mi-au spus că s-a stricat mașina și că acum caută alta. Nu mi-au spus să iau un taxi, iar eu stau și îi aștept ca nu cumva să vină și apoi să dea vina pe mine că au venit degeaba. ”, ne-a relatat M.C.

 

El a mai chemat și zilele trecute ambulanța de 2 ori, dar de fiecare dată a așteptat mai bine de o oră, cu toate că pe fișele medicale cei de pe echipaj ar fi trecut un grafic orar convenabil. ”Au scris că am sunat la miezul nopții, în 15 iulie, și că au venit în câteva minute, iar a doua oară la fel, deși am așteptat de fiecare dată cel puțin o oră”, a mai afirmat bărbatul.

 

În Legea 19 din 2006 privind reforma din Legea Sănătății, care spune la articolul 87 că ”timpul maxim de intervenție să nu depășească 8 minute în zonele urbane și de 12 minute în zonele rurale”. 

----------------

UPDATE

 

Au venit și mi-au dat o injecție și mi-a scăzut febra la 38,5. Au ajuns într-o oră și patruzeci de minute de când am sunat. Le-am spus să scrie timpul corect. S-au uitat urât la mine și mi-au spus că dacă sunt recalcitrant pleacă. Pe urmă când au spus că nu mă duc la spital și că vor trece timpul corect. Au scris că am sunat la 8.23, iar eu i-am alertat la 7.00, că au plecat la caz la 8,24 și au sosit la caz la 8,37”, ne-a mai spus clujeanul.

 

Bărbatul va merge cu taxiul până Clinica de Boli Infecțioase. 

Comentarii Facebook