Un clujean a învins Poliția din Slovenia prin Poștă: M-au amendat ilegal!

 

Un clujean a reușit să învingă poliția din Slovenia, după ce a primit o amendă în mod abuziv. Omul a plătit amenda, dar a făcut și o plângere în instanță. 

 

Amenda a fost primită în decembrie 2012, când clujeanul a fost surprins în trafic de polițiștii rutieri din Slovenia și acuzat că nu are afișată vignietă. Romeo S. se întorcea din Italia, iar la graniţă a cumpărat vigneta. ”Am plătit taxa şi am plecat mai departe punând vigneta pe bordul maşinii fără a o lipi pe parbriz. Nu am apucat să fac nici 400 de metri şi am fost oprit de un echipaj mixt, compus din poliţişti şi inspectori de la autoritatea rutieră, care mi-au spus că voi fi amendat cu suma de150 de euro pentru că nu am lipit vigneta pe parbriz. Mi s-a spus pe un ton batjocoritor că noi românii suntem şmecheri şi că ne pasăm vignetele unul la altul şi pentru asta, dacă nu plătesc pe loc amenda fixată, îmi vor confisca maşina până când voi face dovada plăţii acesteia. M-au informat printr-un formular în limba română că am săvârşit o contravenţie gravă deoarece nu am lipit vigneta pe parbriz”, a povestit Romeo.

 

După ce a revenit la Cluj a depus o plângere la Judecătoria Sezana, Slovenia, și a contestat amenda primită.

 

După aproape un an, în 30 septembrie, Romeo a primit o înștiințare acasă prin care era informat că a câștigat procesul. ”În urma deciziei Judecătoriei din Sezana vă trimitem hotărârea în numele poporului nr. ref. ZSV 5/2013 din 5.09.2013. Judecătoria sus menținută a admis solicitarea protecției judicare din 19.12.2012, iar ordinul de plată contestat referitor la infracțiune l-a schimbat în așa fel încât inculpatul R.S. în locul amenzii se emite o atenționare. Costurile acestei proceduri sunt suportate din buget.

 

Totodată vă anunțăm că pe baza hotărârii judecătorești din Sezana sunteți eligibil la returnarea amenzii deja plătite în data de 12.12.2012. Pentru recuperarea amenzii plătite vă rugăm să furnizați contul dumneavoastră bancar în care putem transfera amenda deja plătită în valoare de 150 de euro”, au informat autoritățile din Slovenia.

 

Sentința și adresa autorității rutiere erau traduse în limba română.

 

Comentarii Facebook