Un clujean a chemat Ambulanța într-o zonă izolată, pe post de TAXI, pentru că nu avea cu ce se duce în Cluj-Napoca - FOTO


Un clujean a vrut să se deplaseze în oraș dintr-o zonă izolată, de pe Valea Fânațelor, și a chemat ambulanța pentru a-i servi drept taxi. 

Incidentul s-a consumat miercuri, 27 aprilie, în jurul orei 15.00. ”O ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă. 

Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor. 

Probabil că știți povestea ”Băiatul care a strigat lupul”. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca. 

Și vă spuneam adineauri că pentru un echipaj de urgență, fiecare secundă contează. Misiunea descrisă mai sus a durat în jur de patru ore. Întorși la unitate, paramedicii au curățat ambulanța, deoarece nu putea fi trimisă la alte cazuri. Apoi și-au continuat activitatea cu empatie, devotament și rigurozitate”, relatează salvatorii de la SMURD.

Poliția nu a putut fi implicată, pentru că esteimposibil de demonstrat juridic că nu l-a durut pieptul sau că nu a avut dificultăți de respirație.

Nu a fost monitorizat medical în momentul apelului, așadar este necesară responsabilitatea individuală, iar serviciul de urgențe să fie folosit doar pentru urgențe”, a mai spus sursa medicală.

Fiecare secundă contează pentru SMURD. Salvatorii au dat ca exemplu un alt caz 

Același echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un eveniment rutier petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informații, nu părea un eveniment grav. Totuși, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la fața locului, colegii și-au dat seama că șoferul implicat în accident este blocat în mașină și inconștient. Fiind salvatori cu experiență, l-au extras de urgență pe bărbat și l-au transportat la spital. Acesta a supraviețuit, iar medicii l-au externat de curând. 

Și în a doua situație prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă? 

Așadar, vă rugăm să sunați la 112 doar în cazul unei urgențe reale! 

În fotografie sunt colegii noștri, alături de mașinile puse la dispoziție de Cert Rescue”, relatează cei de la SMURD Cluj.

Comentarii Facebook