Un chirurg japonez face o operatie endoscopica in premiera la Cluj VIDEO

 

Un chirurg japonez va face sambata, 26 noiembrie, la Cluj-Napoca o operatie in premiera pentru Romania.
 
Presedintele Societatii Romane de Endoscopie Digestiva, Marcel Tantau, a spus ca interventia chirurgicala va avea loc in cadrul workshop-ului "Endoscopie Digestiva Cluj 2011".

"La workshop-ul stiintific 'Endoscopie Digestiva Cluj 2011' il vom avea ca invitat special pe prof. dr. Haruhiro Inoue, din Yokohama, Japonia, care va realiza in premiera nationala o tehnica intitulata Peroral Oesaphageal Miotomy (POEM) introdusa recent in tratamentul endoscopic al achalaziei. Speram sa putem implementa si noi in viitor aceasta tehnica. Prezentarea tinuta de invitatul japonez, care va precede aceasta interventie, va fi preluata printr-o transmisie in direct si in cadrul celui de-al VI-lea Congres al Asociatiei Române pentru Chirurgie Endoscopica si alte Tehnici Interventionale care are loc in aceeasi perioada la Bucuresti", a spus Marcel Tantau.

Pacientul care va fi operat sufera de achalazia, o boala speciala care se manifesta prin contractarea necontrolata a unui muschi dintre esofag si stomac. Chirurgul japonez a brevetat o tehnica speciala si intervine prin exterior pentru a efectua operatia.

"Interventia se face pe cale endoscopica. Medicu intervine prin orificiul bucal si taie muschiul. Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 60 de minute, iar pacientul isi poate relua alimentatia. Interventii similare se fac in SUA si Europa Occidentala, iar dupa acest gen de operatie s-a constatat ca pacientii se simt mult mai bine", a declarat profesorul Marcel Tantau.

Comentarii Facebook