Un bărbat și-a obligat concubina să se prostitueze în Cluj. A cerut clemență pentru că ar avea o „familie fericită” cu victima


Curtea de Apel Mureș l-a condamnat pe un proxenet la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru că și-a obligat concubina în mod repetat să practice prostituția în mai multe locații pe raza județului Cluj și Mureș. Bărbatul a încercat să scape de pedeapsă sub pretextul că are o relație de concubinaj cu persoana vătămată de aproximativ șase ani, de asemenea are doi copii cu aceasta și îi crește pe alții trei ai concubinei. 

Acesta a menționat faptul că femeia nu i-a adus nici o acuzație, că amândoi își doresc să ofere o educație bună și un trai bun copiilor lor, iar dacă concubina și-ar fi dorit ca el să fie judecat sau să ajungă la închisoare în cursul celor șase ani petrecuți împreună, ar fi depus o plângere la Poliția Luduș, ceea ce nu s-a întâmplat. În prezent femeia este însărcinată de la acuzat, notează clujust.ro.

Declaraţiile notariale ulterioare ale persoanei vătămate nu se coroborează cu restul mijloacelor de probă administrate şi în mod evident nu reflectă realitatea”, arată Curtea de Apel Mureș, care l-a condamnat definitiv pe proxenet la 2 ani și 6 luni închisoare. 

Inculpatul, în mod repetat a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către persoana vătămată B, în mai multe locaţii de pe raza judeţului Mureș şi Cluj, respectiv a stabilit programul acesteia în a întreţine relaţii sexuale contra cost cu diferite persoane, a stabilit şi negociat tarifele, a supravegheat-o şi a controlat-o pe aceasta, exercitând totodată şi presiune asupra acesteia. Inculpatul s-a ocupat şi de transportul anumitor clienţi, ducându-i pe aceştia la pensiunea unde se afla persoana vătămată şi a obţinut bani în urma activităţii de prostituţie desfăşurată de persoana vătămată”, potrivit sursei citate.

Între probe se numără și interceptarea convorbirilor telefonice, de unde rezultă că inculpatul o supraveghea şi controla permanent pe persoana vătămată, îi cererea socoteală despre banii obţinuţi zilnic în urma întreţinerii de relaţii sexuale contra cost, îi reproşa că nu a făcut suficienţi bani şi că iese în pierdere. De asemenea, proxenetul îi dădea indicaţii unde să întreţină relaţii sexuale cu clienţi, stabilea tarifele, se interesa de preţul camerelor în anumite pensiuni unde urma să meargă persoana vătămată și îi cererea în mod imperativ acesteia să întreţină relaţii sexuale pentru că are nevoie de bani.

Comentarii Facebook