Duminica 13 Iunie

Un bărbat din Maramureș este cercetat penal pentru deținerea în captivitate a unui pui de urs - VIDEO


Un bărbat de 59 de ani din Borșa, județul Maramureș, este cercetat penal pentru deținerea în captivitate a unui pui de urs, care a fost descoperit la perchezițiile domiciliare efectuate joi de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș, potrivit unui comunicat de presă.

Oamenii legii au mai ridicat de la domiciliul bărbatului peste 40 de kg de carne, ce par a fi de vânat, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanț și ancoră metalică, precum și alte bunuri.

Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar, fiind predat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș. În continuare, se efectuează cercetări față de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv deținerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic”, se mai arată în comunicat.


Pe parcursul perchezițiilor, polițiștii S.A.E.S.P. au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, polițiștilor din cadrul Grupei Canine și Poliției Borșa, precum și al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.


Comentarii Facebook