Un bărbat acuză un spital din Cluj că ar fi grăbit decesul mamei sale: „S-a simţit tot mai rău după tratament”


Fiul unei paciente care a decedat în urmă cu un an acuză Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" din Cluj că ar ascunde de fapt cauza morţii femeii. Clujeanca ar fi luat o infecție nosocomială din unitatea spitalicească la care s-a dus cu inima deschisă, sperând să se simtă mai bine.

Bărbatul a apelat la instanţă, însă nici acum, după aproape 12 luni nu s-a stabilit cauza decesului. Femeia a fost luată în evidența spitalul în anul 2022 cu diagnosticul de fibroză pulmonară, după doi ani femeia a murit.

„A fost acolo. Nu prea i-au dat atenţie. I-au dat un antibiotic la care nu a fost testată dacă are alergii şi ea s-a simţit tot mai rău după acest acest tratament cu antibiotic”, spune Codrin Bucur, fiul femeii.

„Din documentele medicale pe care noi le deţinem, reiese cât se poate de clar că există o infecţie bacteriană, care poate desemna exsitenţa unei infecţii nosocomială. În cadrul certificatului constatator, este indicat ca fiind unul dintre diagnosticele secundare a decesului fibroza acută pulmonară. Ori această fibroză pulmonară nu era susceptibilă să cauzeze decesul. Există buletinul histopatologic, care confirmă existenţa unei supra infecții bacteriene”, spune avocatul familiei. 

Conducerea spitalului susține însă ca femeia a decedat din cauza fibromului pulmonar și nicidecum ca ar fi luat vreo bacterie din spital: „Pacienta era într-o stare severă, într-un ultim stadiu de boală. Deci oricum, această boală are o rată de supravieţuire limitată”, a relatat Victoria Ruța, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru Observator

Comentarii Facebook