Un bărbat a fost reținut după ce a făcut dezastru într-o biserică din Cluj! A furat cutia milei, a profanat veșminte preoțești și a distrus obiecte de cult


Un bărbat de 38 de ani a fost reținut după o serie lungă de infracțiuni în Cluj.

Bărbatul a amenințat o femeie care lucra într-un local din Turda, încercând să o convingă să îi dea o sumă de bani. 

,,Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul nopții de 25/26 martie a.c., în timp ce se afla în incinta unui local public din municipiul Turda, acesta ar fi amenințat-o cu acte de violențe pe o tânără de 23 de ani, personal al localului, în scopul de a o determina să-i remită o sumă de bani. Tânăra s-ar fi opus, iar bărbatul nu a reușit să sustragă banii.”, transmite IPJ Cluj.

După doar câteva zile acesta a spart o biserică din Turda și a făcut haos total înauntru. 

A profanat hainele bisericești, a furat cutia milei, și a reușit să distrugă mai multe obiecte de cult, acestea luând foc din cauza lui. 

,,Totodată, a reieșit că în data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 00.40, acesta ar fi pătruns prin efracție și escaladare într-un lăcaș de cult din Turda, unde ar fi profanat obiecte vestimentare, ar fi sustras cutia destinată colectării donațiilor, iar în urma activităților acestuia, mai multe obiecte de cult ar fi luat foc.”, transmite IPJ Cluj. 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat p data de 8 mai judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii Facebook