Miercuri 24 Aprilie

Un Austin Princess unicat în România, prezentat în Piața Unirii la expoziția de mașini retro - VIDEO și FOTO

 

Pasionații de mașini retro au putut să vadă câteva modele extrem de interesante la expoziția de mașini din Piața Unirii, organizată sâmbătă dimineața.

 

Pentru a putea fi expuse, mașinile trebuie să aibă o vechile de 30 de ani de la ultimul an de fabricatie al modelului respectiv.

 

Cele mai apreciate mașini au fost aduse în Piața Unirii de Istvan Ver, un pasionat colecționar care deține un Rolls Royce din și un Austin Princess, model folosit și Casa Regală Britanică și de trupa Beatles.

 

Este o mașină rară. 200 de bucăți au fost făcute între 1956 - 1968, toate la comandă. Patru bucăți le-a comandat Regina Angliei, Beatles a făcut primul turneu european cu acest model de mașină. Am cumpărat-o de lângă Londra și am plătit pe mașină 6.000 de lire sterline. Cu adusul și reparatul încă 12.000 de euro. 

 

Totul e pasiune. De multe ori renunț la multe lucruri, care pentru alte persoane li se par normale. Norocul că și soția mea a pasionată și nu avem discuții în familie”, a povestit Istvan Ver, proprietarul autoturismului de epocă.

 

Mașinile mai sunt scoase și pe stradă și atrag zâmbete, mărturisecte clujeanul. ”Găsesc de multe ori, dacă las mașina parcată, număr de telefon în parbriz că ”Mă interesează această mașină”. Nu am de gând să le vând. Amândouă au servo, și Rolls -ul și Austin -ul, și față de când au fost făcute e multă tehnologie. Și Rolls -ul are închidere centralizată, servodirecție, climă, scaunele de reglează electric. Sunt mașini vechi”, a mai spus Istvan ver. 

 

Din Piața Unirii, mașinile retro au pornit într-o paradă spre parcarea supermarket-ului din Grigorescu, unde vor fi expuse până seara.

 

Foto: Rolls Royce produs în 1967Foto: Austin Princess produs în 1959

Comentarii Facebook