Un artist plastic din Cluj vinde 7.000 de figurine din ceramica pentru a-si ajuta fiul bolnav de diabet. Expozitia va fi in Piata Unirii - FOTO


7.000 de figurile din ceramica vor fi amplasate in Piata Unirii si vor forma un "Cor al inocentilor", care va sustine un "concert" pentru sprijinirea copiilor din Romania care sufera de diabet.

 

Expozitia cu vanzare este organizata de artistul plastic, Andrei Pandea-Antonescu.

Fiul artistului care va realiza cele 7.000 de "portrete de ceramica" este bolnav de diabet de Tip 1 insulino-dependent. Andrei Pandea-Antonescu s-a gandit ca aceste demers "cuprinde un manunchi de sentimente, trairi si provocari pentru publicul contemporan, intr-un demers cultural care aseaza laolalta arta plastica si spiritul civic".

"Fiul meu Serban a fost diagnosticat in luna octombrie 2009 cu Diabet Zaharat de tip 1 insulino-depentent; el este motivul pentru care am initiat acest proiect", a mai spus artistul plastic Andrei Pandea-Antonescu.

Expozitia va fi deschisa in 13 - 14 noiembrie in Piata Unirii, unde va putea fi vizitata si "cumparata" de clujeni.

Proiectul "Corul Inocentilor" este derulat de Andrei Pandea-Antonescu in perioada mai - noiembrie 2010, iar banii incasati din vanzarea micilor figurile din lut vor fi donati copiilor cu diabet prin "Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din judetul Cluj.

Comentarii Facebook