Un american, care a venit pentru Untold, a fost prins în aeroport cu substanțe halucinogene - FOTO


Un cetățean american care intenționa să intre în România pentru a participa la Untold, a fost prins pe aeroportul din Cluj-Napoca de polițiștii de frontieră de la aeroport având în bagaj un pliculeț cu substanțe halucinogene.

Potrivit Poliției de Frontieră, miercuri, la PTF Aeroport Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a intra în țară din direcția Frankfurt un cetățean din SUA, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, în baza unei analize de risc și având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit. În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conținea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene”, a arătat sursa citată.

Conform aceleași surse, bărbatul a declarat că intenționa să meargă la un festival, în municipiul Cluj-Napoca, și că substanțele respective erau folosite în scop terapeutic.

Produsele au fost ridicate și trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanța vegetală conține psilocină (drog de mare risc). În cauză se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din țară de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetățeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei”, a precizat Poliția de Frontieră.


Comentarii Facebook