UMILINȚELE prin care a trecut elevul cu Sindrom Down din Cluj care și-a luat BAC -ul: Era ciuca bătăilor de joc în școală

 

Mihai Mocean, elevul cu Sindrom Down care a luat Bac -ul cu media șapte, a trebuit să treacă prin situații umilitoare în sistemul de învățământ din Cluj-Napoca. 

 

Tânărul de 18 ani a fost mutat de mama lui, în timpul liceului pe la mai multe școli, deoarece nimeni nu a vrut să-l accepte în situația sa specială. A făcut doi ani la Liceul Greco-Catolic. Mihai Mocean a făcut ultimele două clase la Liceul Adventist Maranatha, unde a fost tratat cel mai bine.

 

A fost un elev foarte bun, liniștit, calm, evlavios, dar a avut probleme de acomodare. În sensul că a trebuit să treacă prin unele situații mai delicate. Copilul era stresat la orele de informatică și a făcut pe el. Copiii din jurul lui vă dați seama că au reacționat ca tinerii și a trait o adevărată dramă”, a declarat directorul Liceului Greco-Catolic, preotul Petrică Daniel.

 

Acesta a declarat că în niciun moment lui Mihai Mocean sau mamei acestuia nu le-a fost sugerată soluția mutării la altă școală.

 

Noi nu i-am sugerat nimic. Eu am la dispoziție ultimul raport pe care mi l-au lăsat inspectorii de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj, care spune ca elevul Mihai a plecat prin transfer fără presiune asupra lui din partea nimănui. Dacă aș vorbi strict ca și un manager de școala, în interesul meu ar fi ca să am cât mai mulți elevi.

 

Niciun profesor nu ne-a cerut să îl mutăm pe Mihai la altă școală. A trecut prin momente penibile si nu le mai putea duce. Era ciuca miștourilor din punctul asta de vedere”, a mai explicat preotul Petrică Daniel.

 

Mihai Mocean a stat la Liceul Greco-Catolic doi ani, din 2009 și până în 2011. ”Ne-am înțeles bine. Eu sunt preot și Mihai participa la programul spiritual. Are o memorie foarte buna, ceea ce l-a ajutat foarte mult”, a declarat Daniel Petrică, directorul Liceului Greco-Catolic.

 

Un elev cu sindrom Down din Cluj și-a luat Bacalaureatul. Mama lui: Mi-au spus că am făcut un monstru - VIDEO

 

 

Foto: Mihai se ține de mână cu diriginta lui, Gabriela Mănuș, la ceremonia de absolvire a celor 12 clase

 

 

Foto: Mihai alături de ”îngerii lui păzitori”, colegii de la Liceul Adventist Maranatha

Comentarii Facebook