UMDR cere mesaje de sarbatori in maghiara pe panourile electronice ale primariei Clujene! Sorin Apostu: Circul a plecat din oras! - FOTO


Consilierul local UMDR, Csoma Botond, a trimis o scrisoare primarului Sorin Apostu prin care reclama faptul ca pe panourile electronice din oras nu este scris si in maghiara "La multi ani!".

Csoma Botond a declarat ca nu este normal ca intr-un oras unde locuiesc zeci de mii de maghiari sa nu fie mesaje de sarbatori pe panourile electronice din oras si in limba lor. "Este un lucru anormal. Nu cerem mult, ci numai sa fim respectati si sa fie trecut La multi ani! si Sarbatori Fericite! in limba maghiara. I-am depus primarului o scrisoare pentru a obtine acest lucru marunt", a declarat consilierul local Csoma Botond.

Primarul Sorin Apostu a declarat in timpul conferintei de presa de miercuri ca va analiza cererea consilierului UDMR, pentru a vedea daca "softul este pregatit. In general imi place sa discut lucrurile oficial. Ce nu s-a inteles inca ca circul a plecat din oras si acest tip de zgandareli nu-si au rostul", a spus Sorin Apostu.

Cateva minute mai tarziu, primarul a revenit cu o precizare si a mentionat ca pe panourile electronice din oras vor fi scrise mesaje de sarbatori in 8 limbi, intre care romana, engleza, germana, olandeza, maghiara, franceza, italiana si spaniola.

Comentarii Facebook