Uioreanu a primit 50.000 de euro de la fratele lu Gruia Stoica, milionarul de la Grup Feroviar Roman

 

Vasile Didilă, fratele milionarului în euro Gruia Stoica (foto stânga), proprietarul Grup Feroviar Roman, i-ar fi dat lui Horea Uioreanu 50.000 de euro, pentru finațarea campaiei electorale din iunie 2012.

 

Consilierul personal al lui Horea Uioreanu, din perioada în care acesta era deputat și candida la șefia Consiliului Județean Cluj, a ținut o evidență încă de la începutul anului 2012 cu banii primiți, atunci pentru campania electorală.

 

Tot în acea perioadă de la finele lunii mai 2012, tot la sediul partidului, a venit în vizită la Uioreanu Horea fratele lui Gruia Stoica. Știu că cei doi au stat la discuții în curtea imobilului, iar la final Uioreanu m-a chemat și pe mine și m-a rugat să-l însoțesc pe domnul respectiv la o discuție. Am plecat pe loc împreună cu acesta, ne-am urcat amândoi în mașina mea și i-am spus că vom merge la un local din apropiere. Individul a scos de la buzunarul de la haină un plic mai gros, pe care l-a lăsat între scaunele din față, la consola centrală a mașinii, după care a ieșit din mașină fără să spună nimic. Am fost uimit de ce se întâmplă, am luat plicul și am constatat că acesta conține suma de 50.000 de euro în bancnote de 500 euro (pentru că am numărat banii) am luat banii și i-am dus la sediu unde i-am spus președintelui ce s-a întâmplat și că domnul respectiv a lăsat suma de 50.000 de euro. Uioreanu nu a fost mirat deloc, spre deosebire de mine, și mi-a spus să gestionez banii pentru cheltuielile de campanie, așa cum îmi va dispune el concret.

 

Precizez că nu cunoșteam persoana care a venit la Uioreanu la sediu în vizită, nu-l mai văzesem anterior niciodată, însă, întâmplător la sediu se afla numita Varga Dana, consilier la cabinetul unui ministru și fiica lui Rudi Varga din Gilău, care mi-a spus că tipul respectiv este fratele lui Gruia Stoica. De altfel, când s-au vizitat la sediul partidului în acea zi, Varga Dana și fratele lui Gruia Stoica s-au îmbrățișat, deci se cunoșteau foate bine. 

 

M-am ocupat de campanie până la final perioadă în care am mai primit sume de bani - contribuții ale membrilor de partid sau ale unor simpatizanți, bani pe care i-am cheltuit, sens în care am ținut o evidență relativ precisă pe calculatorul meu personal.

 

Între sumele de bani cheltuite se regăsesc și cheltuielile personale ale familiei Uioreanu, respectiv facturi de întreținere de la locuința sa din Borhanci, diferența de la plata mașinii lui Elena Uioreanu în sumă de 800 de lei, asigurarea mașinii Elenei Uioreanu, în sumă de 450 de lei, respectiv plata izolației pentru casa deținută de familie în sumă de 2.500 de lei, ca rest de plată.

 

La final am vrut să scap de evidența ținută și de suma de bani rămasă după campanie de circa 26.000 de euro, să pot să fac darea de seamă pe ce am încasat și cheltuit și să nu mai am această sarcină, însă nu am reușit să fac această dare de seamă decât după ceva timp de la începutul activității în Consiliul Județean Cluj. Îmi amintesc că era, probabil la începutul lunii iulie 2012 când am prezentat președintelui CJ Cluj evidența sumelor de bani încasate și cheltuielile în cadrul campaniei electorale și i-am predat acestuia suma de bani rămasă, în monedă euro”, le-a spus Răzvan Pop procurorilor DNA Cluj.

 

Ce NUME grele apar pe lista de șpăgi a lui Horea Uioreanu 

Comentarii Facebook