TVR Cluj, alături de TVR 3 și TVR Internațional, va transmite un program special dedicat refugiaților preluat de la televiziunea publică din Ucraina


În premieră și în exclusivitate Televiziunea Română a lansat un demers fără precedent: pentru a facilita fluxul de informații dinspre Ucraina către refugiații din România, începând cu data de 11 martie transmite un program special preluat de la televiziunea publică și posturile private din Ucraina. Această inițiativă a fost preluată și de două stații regionale ale TVR, cele de la Cluj și Iași, ele fiind în regiunile unde afluxul cetățenilor ucraineni care au trecut în România, este cel mai mare. În acest fel, persoanele care au  căutat adăpost față de pericolele războiului în România, vor putea urmări ce transmit despre situația actuală televiziunile din Ucraina și vor avea acces la informații verificate, nu doar la ceea ce se propagă pe paginile de social media.

TVR transmite programele din Ucraina pentru o mai bună informare a opiniei publice

Suferința ucrainenilor care trăiesc de două săptămâni drama războiului ne-a impresionat pe toți. Fiecare om, instituție, societatea civilă prin organizațiile sale încearcă să ajute, să le fie alături vecinilor noștri, să îi sprijine concret și moral, în numele binelui, în spiritul valorilor europene. În acest sens, Televiziunea Română va difuza un program special dedicat refugiaților, în limba maternă a acestora, realizat din transmisiunile televiziunii publice și ale posturilor comerciale din Ucraina. Prin acest demers, TVR înțelege să fie consecventă principiilor sale bazate pe echilibru, informare corectă, atenție acordată nevoilor sociale, decență și spirit constructiv”, a declarat Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General al TVR.

Programul va fi difuzat la TVR 3, TVR International, TVR Cluj și TVR Iași de luni până duminică, fără intervenție editorială din partea Televiziunii Române (netradus, netitrat, nedublat). El va fi însoțit de un mesaj de tipul „Program preluat de la televiziunea publică din Ucraina, destinat refugiaților”, care va fi afișat pe crawl. 

TVR Cluj se alătură proiectului pentru că în Transilvania au ajuns mulți refugiați

Directorul TVR Cluj, Alin Gelmărean a declarat pentru Știri de Cluj că această preluare a emisiunilor ucrainene este un demers foarte important al TVR-ului și TVR Cluj se alătură acestei inițiative, deoarece și în această regiune a României sunt foarte multe familii refugiate, care trec prin punctele de frontieră din Maramureș și Satu Mare. ”Prin intermediul studioului nostru, cetățenii ucraineni care se află în Transilvania se vor putea informa zilnic despre evoluția situației din Ucraina. Sunt foarte multe familii care și-au lăsat în țară tatăl, soțul, fratele sau alte rude despre care știu foarte puțin. E important să ne alăturăm acestui efort de a facilita accesul la informații corecte, din surse verificate și credibile. Acest proiect este în acord cu misiunea de televiziune publică și cu poziția adoptată de România față de agresiunile Rusiei în Ucraina”, a afirmat Alin Gelmărean.

De la directorul TVR Cluj am aflat și faptul că de la izbucnirea conflictului armat studioul teritorial ara o echipă de reporteri la granița cu Ucraina care transmite zilnic cele mai importante știri de la punctele de trecere de frontieră și de asemenea populația este informată regulat de toate demersurile civile pentru ajutorarea refugiaților aflați în această zonă a țării.

Producția televiziunilor ucrainene va putea fi urmărită la:

* TVR 3, în intervalul orar  20.00 – 21.50.

* TVR Internațional, în intervalul orar  23.00 - 00.50.

* TVR CLUJ și TVR IAȘI vor prelua programul începând cu data de 14 martie, între orele 22.00 și 23.50.

Având în vedere că programul este preluat dintr-o țară aflată în stare de război, în timpul transmisiunilor pot apărea defecțiuni tehnice (distorsiuni ale sunetului sau ale imaginii) sau întreruperi accidentale ale semnalului.

CNA a felicitat televiziunea publică pentru aceasta inițiativă.

Comentarii Facebook