Turnul Pompierilor, "confiscat" de Primarie. Constructia veche de 500 de ani va fi renovata VEZI VIDEO


Primarul Sorin Apostu a anuntat ca va propune rezilierea contractului de administrare a Turnului Pompierilor, incheiat cu Federatia Nationala a Pompierilor din Romania.

"Retragem administrarea celor care au avut pana astazi Turnul Pompierilor. In sedinta de consiliu din 14, retragem administrarea. Este vorba despre Federatia Nationala a Pompierilor din Romania, care din 1997 a avut aceasta administrare, dar nu au facut nimic. In baza documentelor pe care le-am trimis si la care nu am primit niciun raspuns retragem aceasta administrare", a declarat Sorin Apostu.

Edilul sef a precizat ca "Turnul Pompierilor, alaturi de alte obiective turistice, urmeaza sa intre in circuitul pentru Capitala Culturala Europeana, in circuitul turistic pe care il pregateste municipalitatea. In sedinta de marti, retragem administrarea", a mai spus primarul Sorin Apostu.

Turnul Pompierilor a fost construit in 1574 in incinta medievala a apararii orasului si purta numele de "Poarta mica" sau "Ulita sapunului".

Dupa ce turnul va intra in administrarea Consiliului Local, va fi facut un studiu de fezabilitate, iar apoi constructia va fi reabilitata dupa modelul Bastionului Croitorilor care a stat in paragina.

 

Foto: adevarul.ro

Comentarii Facebook