Marti 31 Ianuarie

Trei tineri cercetați penal pentru furt dintr-o biserică din Turda. Un hoț are doar 15 ani


Trei tineri din municipiul Turda au fost identificați de polițiștii clujeni drept principalii suspecți pentru furtul unui sistem de sonorizare de la o biserică din oraș. Tinerii în vârstă de 22, 17 și respectiv 15 ani au pătruns în interiorul lăcașului de cult urcând pe un geam.

La data de 24 noiembrie a.c., magistrații Judecătoriei Turda au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de doi tineri de 17 și 22 de ani și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, în cazul unuia în vârstă de 15 ani. Aceștia sunt cercetați pentru tâlhărie calificată, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

În fapt, la data de 7 noiembrie a.c., Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre comiterea unei infracțiuni care a avut loc pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Turda, unde, persoane necunoscute, prin escaladarea unui geam, ar fi pătruns în interiorul unui lăcaș de cult, de unde ar fi sustras un sistem de sonorizare.”, anunță IPJ Cluj.

În momentul comiterii faptei, aceștia au fost surprinși de alte persoane, iar pentru a-și asigura scăparea, s-ar fi manifestat agresiv. Polițiștii au derulat activități pentru documentarea și identificarea persoanelor bănuite, iar în baza probatoriului administrat a fost dispusă reținerea acestora, ulterior fiind prezentați magistraților pentru luarea unor noi măsuri preventive.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Comentarii Facebook