Trei suspecţi reţinuţi de poliţiştii clujeni pentru contrabandă cu ţigări - FOTO

 

Polițiștii clujeni au reținut trei persoane care transportau în două autoturisme 123.000 bucăţi ţigarete de contrabandă.

 

În 19.06.2013, în urma activităţilor desfăşurate de către ofiţeri din cadrul Poliţiei Municipiului Turda - Biroul de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu  Serviciul de Informatii si Protecţie Internă Cluj şi Direcţia de Accize şi Operatiuni Vamale Cluj, au fost prinse în flagrant trei persoane care transportau, cu două autoturisme, cantitatea totală de 123.000 bucăţi ţigarete de contrabandă. 

 

În baza activitatilor de cercetare penală efectuate, precum si a probatoriului administrat în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale, împotriva lui T. NICOLAE,  de 30 ani, din Turda, pentru săvârşirea infractiunilor de contrabandă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fapte prevazute şi pedepsite de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 si art.86 alin.1 din OUG 195/2002 – rep., cu aplic art.33 lit.a C.P.

 

În fapt,  în 19.06.2013, in jurul orei 19.50, a fost identificat şi oprit în trafic, pe str. Viilor din municipiul Turda, în timp ce transporta cu autoturismul cantitatea de 43.000 bucati ţigarete, care nu se aflau sub plasament vamal (timbru de marcaj duty-free şi Ucraina) şi fără a deţine permis de conducere.

 

De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva lui N. CALIN, de 35 ani, din municipiul Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud şi B. CONSTANTIN, de 31 ani,  din comuna Negrilesti, jud.Bistrita-Nasaud,  pentru săvârşirea infractiunii de contrabandă,  faptă  prevazută  şi  pedepsită  de art. 270 alin.3 din Legea  86/2006.

 

Şi aceştia, în 19.06.2013, în jurul orei 19.50, au fost identificaţi şi opriti in trafic, pe str. Viilor din municipiul Turda, în timp ce transportau împreună, cu un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, condus de către N. Calin, cantitatea de 80.000 bucati tigarete, care nu se aflau sub plasament vamal (timbru de marcaj duty-free şi Ucraina).

 

Fata de persoanele mai sus mentionate s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, acestia fiind depuşi la Centrul de Retinere şi Arestare Preventivă  al IPJ Cluj, urmand ca în cursul zile de azi să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda cu propunere de arestare preventivă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea.

 

Amenzile aplicate se ridică la 40.000 lei, iar țigările și cele două mașini au fost confiscate.

Comentarii Facebook