Duminica 28 Aprilie

Trei școli au fost extinse și modernizate la Cluj, pentru noul an școlar, cu fonduri europene


Autoritățile locale au finalizat modernizarea a 3 școli - 35 săli de clasă și laboratoare noi (pentru 925 de elevi) și modernizarea celor existente. Două noi săli de sport au fost construite de la zero. Vorbim despre investiții de 13,2 milioane de euro, din fonduri europene.

În urma lucrărilor de modernizare și extindere, capacitatea Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” a crescut de la 276 la 400 elevi, care vor putea utiliza noile facilități ale școlii începând din această toamnă. 

„Corpul existent al școlii a fost supraetajat cu un nivel,  unde au fost amenajate 5 noi săli de clasă. Astfel, după modernizare școala are: 16 săli de clasă, 5 laboratoare, o sală profesorală, sală de muzică, sală de pictură, sală festivă/multifuncțională, sală de mese, bibliotecă și arhivă.

Informații despre investiția de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și componenta „verde” a proiectului:

- nouă sală de sport dotată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice

- 40 panouri fotovoltaice și 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă;

- instalarea unui lift cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant

- dotări: mobilier special pentru laboratoare, table interactive, videoproiectoare, dotări pentru sala de sport ș.a.

- centrale de tratare a aerului, sistem complet BMS (Building management system), sistem de alarmare la incendiu, sistem de încălzire centralizată, sistem de sonorizare, corpuri de iluminat cu led

- termoizolare imobil; înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu și înlocuire integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire;

- echiparea fațadelor cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor”, a transmis Emil Boc. 

Valoarea investiției (include contractul de execuție cu majorările efectuate potrivit legii, dotările și partea de proiectare): 21.279.439,32 lei fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Comentarii Facebook