Traficul în jurul lacului Gheorgheni a fost închis pentru lucrările de amenajare a zonei - FOTO

 

Lucrările de amenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest au început, iar traficul auto a fost închis. Ieșirea din parkingul subteran se face pe strada Între Lacuri.

 

Oficialii centrului comercial au precizat că în urma lucrărilor va fi amenajată suprafaţă de peste 30.000 de metri mătrați. ”Regenerarea peisagistică a arealului va fi realizată de firma italiană Lemscape, aceeaşi companie care a conceput şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

 

Iulius Parc Gheorgheni va cuprinde peste 50 de specii de plante aduse din Italia, care vor înfrumuseţa şi transforma arealul. Peste 18.000 de copaci, arbuşti de diferite dimensiuni şi flori vor fi plantaţi pentru a îmbogăţi vegetaţia din proximitatea Lacului de Vest. Selecţia plantelor s-a realizat ţinând cont de condiţiile climatice din zonă, printre acestea numărându-se arţarul japonez, liliacul de vară, forsithia, mahonia, mărul decorativ, călinul, cornul, cotoneasterul şi hortensia. Jocul cromatic va fi completat cu flori, printre acestea numărându-se crizantemele, irişii, trandafirii, crinii, calluna, berberis şi euonymus. Proiectul cuprinde amenajarea a peste 10.000 mp de gazon special, care oferă clujenilor posibilitatea de a se aşeza şi relaxa pe iarbă precum în parcurile din marile oraşe europene”, afirmă Adelina ISACHI, pr assistant Iulius Mall.

 

Reprezentanții centrului comercial nu au precizat cât vor dura lucrările, dar traficul în jurul lacului este restricționat.

 

Citește AICI mai departe.

 


Comentarii Facebook