Traficant de droguri din Cluj, condamnat cu suspendare după ce a omorât un om pe trecerea de pietoni


Un bărbat condamnat pentru trafic de droguri a primit o sentință blândă din partea judecătorilor într-un alt caz soldat cu decesul unei persoane.

Judecătoria Cluj-Napoca l-a condamnat pe I.L.A la închisoare cu suspendare pentru că, în 30 octombrie 2016, în jurul orei 15:35, pe o stradă din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca a lovit o persoană pe trecerea de pietoni, victima decedând la UPU în 04.11.2016.

Pentru că justiția se mișcă cu incetinitorul, șoferul, în vârstă de 22 de ani, a fost trimis în judecată abia în ianuarie 2019. În faza camerei preliminare, a ridicat excepții privind legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmarire penală, care au fost respinse. Apoi, la termenul din noiembrie 2019, înainte de începerea cercetării judecătorești, inculpatul a solicitat judecarea potrivit procedurii recunoașterii învinuirii, iar după ascultarea sa, instanța a încuviințat soluționarea cauzei potrivit procedurii recunoașterii de vinovăție, scrie Clujust.ro.

Șoferul le-a spus procurorilor că nu a văzut pietonul pentru că a fost orbit de razele soarelui, care se reflectau în picăturile de apă de pe parbriz. ”În imediata apropiere a trecerii pentru pietoni a redus viteza, însă nu a frânat deloc, auzind doar zgomotul produs de impact. Înaintea trecerii pentru pietoni, pe sensul său de mers, staționa un autoturism care i-a obturat vizibilitatea. După aproximativ 5 minute a sosit Poliția, iar după aproximativ 15 minute a venit un echipaj SMURD. Deși s-a interesat în permanență de starea victimei, aparținătorii acesteia au refuzat să comunice cu el. După aproximativ o lună, a aflat că victima a decedat la o săptămână după producerea accidentului”, se arată în dosar.

Șoferul și-a recunoscut fapta, dar între timp, până la sentința din decembrie 2019, șoferul a fost condamnat la 1 ani și 5 luni închisoare cu suspendare pentru trafic și deținere de droguri de risc.

Pentru accident, Judecătoria Cluj-Napoca a dat o pedeapsă de 2 ani și 5 luni închisoare pentru ucidere din culpă, cu suspendare, care s-a contopit cu cea pentru trafic de droguri, iar șoferul este liber, fiind condamnat cu suspendare. 

El a mai fost pus să achite 25.000 euro soției victimei și 20.000 euro fiicei.

Sentința din cazul accidentului a fost atacată la Curtea de Apel Cluj.

În motivarea sentinței magistratul de la Judecătoria Cluj-Napoca scroe că: ”Instanța are în vedere și faptul că de la data faptei au trecut peste 3 ani, aspect ce reduce imperativitatea societății de sancționare drastică a inculpatului. În ceea ce privește circumstanțele personale ale inculpatului însă, acestea reduc gravitatea faptei, inculpatul fiind în vârstă de 22 de ani, are finalizat liceul (absolvind examenul de bacalaureat în anul 2019) și nu are un loc de muncă însă este implicat recent în activități de voluntariat în domeniul prevenirii și tratării dependenței de substanțe adictive”, conform Clujust.ro.

Comentarii Facebook