Tineri, prinși în flagrant de polițiștii clujeni la furat de copaci. Veniseră pregătiți cu drujbă și căruțe


Trei tineri au fost prinși în flagrant, marți, în timp ce încercau să fure mai mulți arbori dintr-o pădure de pe raza localităţii Ciurila.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au acţionat ieri, 24 martie a.c., pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor care aduc atingere fondului forestier. Activităţile desfăşurate au vizat, totodată, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, precum şi a persoanelor care taie arbori, fără drept”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, poliţiştii au surprins, în flagrant delict, pe raza localităţii Ciurila, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, în timp ce tăiau, fără drept, arbori în vederea sustragerii.

Din cercetări a reieşit că tinerii, din judeţe Cluj şi Arad, ar fi folosit un motoferăstrău pentru doborârea copacilor, care urmau a fi transportaţi cu două atelaje hipo.

Cantitatea de material lemnos, de esenţă plop, a fost indisponibilizată şi predată Ocolului Silvic Turda, iar motoferăstrăul a fost ridicat în vederea confiscării.

Cei trei sunt cercetați acum pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Comentarii Facebook