Tineri înșelați cu bilete false la festivaluri! Edy Chereji, directorul de comunicare al UNTOLD: „E important să intre doar pe platforme oficiale”


Prin potopul de festivaluri deja anunţate, sezonul estival promite a fi memorabil. Organizatorii acestor evenimente le recomandă însă tinerilor să fie vigilenți, din ce în ce mai mulți oameni se plâng pe rețelele de socializare că au fost păcăliți de anumiți indivizi care vând bilete și invitații la festivaluri. Regula e simplă, pentru achiziționarea biletelor trebuie să intrăm doar pe platformele oficiale.

Șarlatanii se dau drept alte persoane și, ca identitatea să fie credibilă, falsifică inclusiv detaliile dintr-un buletin. Aceștia cer banii de pe bilete prin aplicații bancare, iar în unele cazuri se pot întâlni și față-n față, scrie digi24.ro.

Cum acționează șarlatanii

Laurențiu a vrut să facă economie și a căutat bilete la festival pe un grup de pe o rețea socială. A vorbit cu un bărbat care pretindea că are invitații la mai puțin de jumătate de preț față de pagina oficială. După câteva replici a decis să încheie tranzacția. 

Laurențiu, victimă: Ca și o dovadă am vrut să-mi dea o poză la un buletin, la un document. Ideea este că inițial a ezitat, dădea prin telefon și căuta o poză, mi-a trimis o poză cu buletinul altcuiva, însă pe moment nu mi-am dat seama și abia după ce am plecat mi-am dat seama că era buletinul altcuiva. Îi dădusem deja banii pe cele două bilete și apoi mi-am dat seama că este ceva suspect. Am dat un e-mail către cei care comercializează biletele și am aflat că nu sunt valabile. Le-am trimis seria și mi-au spus că sunt modificate sau falsificate.

O altă tânără, care voia să meargă la alt festival, a pățit același lucru. 

Andreea, victimă: A doua zi dimineața mi-au lăsat un mesaj că eu nu mai pot intra cu acele bilete, pentru că ei îi apar că sunt ridicate. Nu știam exact ce înseamnă asta, mi-a trimis un screenshot cum că îmi trimite banii înapoi, că a primit viramentul bancar și că o să primesc banii la 3 zile distanță. M-a tot amânat că mi-i trimite, că ne întâlnim să-i dea banii, că nu este nici o problemă. Nimic, nici până în momentul de față nu mi-am recuperat banii.

Organizatorii de festivaluri spun că oamenii ar trebui să fie foarte atenți atunci când cumpără bilete. 

Edy Chereji, directorul de comunicare al UNTOLD: E important să intre doar pe platformele oficiale și doar de acolo să facă achiziții de bilete sau de abonamente. 

Pentru a evita țepele, organizatorii ne mai avertizează să nu postăm pe rețelele sociale poze cu biletul de la festival, pentru că pot fi furate codurile QR și se pot vinde mai departe.

Comentarii Facebook