Vineri 18 Octombrie

Tinere din Cluj duse la prostituat în Italia și Austria! Procurorii au făcut arestări

 

Procurorii DIICOT au efectuat în județul Cluj 11 percheziții într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. 

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziții la locuințele membrilor unei grupări specializată în proxenetism și trafic de persoane.

 

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit că, începând cu anul 2005, membrii grupării ar fi recrutat mai multe tinere, din România, în special din judeţul Cluj şi judeţele limitrofe, pe care le-ar fi transportat în oraşul Padova din Italia, unde le-ar fi cazat în apartamente închiriate în scopul tragerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea. Clienţii erau racolaţi prin anunţuri matrimoniale în presa locală.

 

De asemenea, din anul 2010, membrii grupului infracţional ar fi înlesnit introducerea mai multor tinere în bordeluri din Viena, unde acestea ar fi practicat prostituţia în folosul lor.

 

În urma perchezițiilor, șapte suspecți au fost depistați și conduși la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cuj pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

 

De asemenea, polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. au percheziționat și indisponibilizat cinci autoturisme ce aparțin suspecților.

 

În locuințele suspecților au fost descoperite 18 telefoane mobile, 5 laptopuri, 2 tablete și 2 calculatoare și 1.400 de euro. Bunurile și banii descoperiți au fost ridicați pentru cercetări”, precizează procurorii.

Comentarii Facebook