Ți-ai înscris copilul la orele remediale? E ultima zi de înscriere


În cadrul Programului național pilot „Școala după școală” elevii pot fi înscriși pentru recuperarea materiei pierdute pe parcursul orelor online. Astfel, înscrierile se vor încheia miercuri, 3 martie, iar orele remediale vor începe din data de 8 martie.

Înscrierile se depun la unitatea de învățământ unde învață copilul, de către părinte sau tutorele legal.

Care elevi se pot înscrie în programul „Școala după școală”?

Sunt eligibili pentru a participa la Programul național pilot de tip „Școala după școală” elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și/sau în risc ori în situație de eșec școlar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile: elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități, elevi din comunitățile dezavantajate economic, elevi rromi, a transmis ISJ Cluj.

Astfel, elevii care se pot înscrie în program trebuie să îndeplinească cel puțin un criteriu dintre următoarele:

-nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate online, deoarece nu dispune de tehnologie sau de conexiune (bună) la internet;

-elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;

-elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițiată de la începutul semestrului în derulare.

Dacă școala copilului nu organizează ore remediale

Dacă unitățile de învățământ nu organizează ore remediale și înregistrează cereri ale părinților, trebuie să transmită solicitările către Inspectoratul Școlar Cluj, care va repartiza elevii în unități de învățământ organizatoare ale programului.

În videoconferința organizată cu directorii unităților de învățământ preuniversitar am insistat ca școlile să facă toate demersurile pentru a informa părinții și elevii cu privire la înscrierea celor eligibili în grupul țintă al beneficiarilor Programului național pilot de tip „Școala după școală”. Consider că, în contextul în care s-a derulat procesul educațional din acest an școlar, oportunitatea oferită elevilor din zone dezavantajate, de a participa la activități educaționale în scop remedial, întrucât nu au avut acces la activitățile de învățare online, este binevenită și contribuie la egalitatea de șanse, în special pentru elevii din clasa a VIII-a, în vederea susținerii examenelor naționale”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.


Comentarii Facebook