Testarea Babeş-Papanicolau, GRATUITĂ în Cluj


Testul Papanicolau pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterinse va face gratuit de azi, 5 septembrie, în Cluj, la Institutul Oncologic "Prof. dr. I. Chiricuţă".

Testarea Papanicolau mai este gratuită şi în judeţele Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, iar din 10 septembrie în alte patru judeţe şi Bucureşti.

"Toate femeile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin vor avea posibilitatea să efectueze testarea Babeş Papanicolau în cadrul programului gratuit al MS care se desfăşoară pe o perioadă de cinci ani, primele şase judeţe fiind Cluj, Bistriţa, Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Din 10 septembrie, programul debutează şi în judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mureş, Bucureşti, Ilfov", a declarat, miecuri ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, informează Mediafax.

El a precizat că în proiectul care se derulează în Capitală testările se fac în reţeaua Institutului Oncologic Bucureşti, Spitalul Filantropia, Panait Sârbu, IOMC şi trei unităţi sanitare private respectiv Medlife, Medicover şi Gral.

Comentarii Facebook