Miercuri 30 Noiembrie

Taximetriștii sunt amenințați de Primăria Cluj-Napoca. „Dacă nu aveți POS-uri, riscați o amendă de 50.000 de lei”


Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au atenționat discpeceratele de taxi de pe teritoriul municipiului cu privire la lipsa de POS-uri din mașinile taximetriștilor. Primăria a anunat că taximetriștii vor fi sancționați cu amenzi de până la 50.000 de lei în cazul în care nu își vor revizui atitudinea legată de folosirea POS-urilor. 

Ca urmare a multiplelor sesizări legate de faptul că operatorii de transport în regim de taxi refuză folosirea POS-urilor sub diferite pretexte (potrivit cărora acestea sunt defecte, nu au semnal, nu sunt încărcate etc.), vă rugăm să transmiteți tuturor transportatorilor cu care aveți încheiate contracte de colaborare următoarele aspecte: începând cu data de 01.03.2022 autoritatea de autorizare va întreprinde demersurile necesare, împreună cu alte instituții abilitate potrivit legii, în vederea sancționării refuzului operatorilor de taximetrie de a accepta plata cu cârdul pentru serviciul de taximetrie, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. 1din OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, respectiv sancționarea acestora - în calitate de operatori economici furnizori de servicii de utilitate publică –pentru  refuzul de a accepta încasări prin intermediul cârdurilor de debit și al cârdurilor de credit cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

Mai mulți clienți care au folosit servicii de taximetrie din municipiul Cluj-Napoca, au spus că majoritatea taximetriștilor nu acceptă plata prin POS. Aceștia vin mereu cu scuze de tip tehnic (nu funcționează POS-ul, nu este încărcat, nu are semnal, nu știu să îl folosesc), sau pur și simplu nici măcar nu au un POS în dotarea autoturismului. 

primarie cluj taxi.jpg


Comentarii Facebook