Târg de oferte educaţionale pentru elevii de clasa a VIII-a, în Cluj. Copiii se vor putea familiariza cu oferta educațională a liceelor clujene


Adolescenţii de clasa a VIII-a mai au puţin şi vor da primul examen important din viaţă. De aici îşi vor continua drumul la liceu sau la şcoala profesională. Elevii claselor a VIII-a, alături de cadrele didactice și profesorii diriginți sunt invitați la un târg educațional, să cunoască oferta educațională a liceelor clujene, pentru anul școlar 2022-2023. Scopul evenimentului este familiarizarea copiilor cu opțiunile școlare și profesionale pe care aceștia le au, privind parcursul educațional ulterior și decizia de carieră. 

În egală măsură, la aceste târguri educaționale vor participa  agenți economici cu care unitățile de învățământ cu profil tehnologic, din județul Cluj, au încheiate parteneriate în acest an școlar, potrivit specializărilor și calificărilor, cuprinse în oferta educațională a acestor unități, anunță IȘJ Cluj. 

Târgurile ofertelor educaționale, organizate la nivelul județului Cluj, se vor desfășura potrivit următorului grafic/zone:

  • Luni, 11 aprilie 2022, în municipiul Cluj-Napoca, la Cluj Arena, în intervalul orar10:00-18:00;
  • Marți, 12 aprilie 2022, în municipiul Dej, la Grup Școlar Someș Dej (str. Mărășești, nr.20,Dej), în intervalul orar 10:00-18:00; 
  • Miercuri, 13 aprilie 2022, în municipiul Gherla, la Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla ( str. Bobâlna, nr. 36, Gherla), în intervalul orar 10:00-18:00;
  • Joi, 14 aprilie 2022, în municipiul Turda, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda ( str. Dr. Ioan Rațiu, nr. 111, Turda), în intervalul orar 10:00-18:00.

Absolvirea  ciclului gimnazial marchează debutul dezvoltării personale și profesionale a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se orientează spre filiera teoretică, vocațională, tehnologică sau profesională. Astfel, elevul, absolvent al clasei a VIII-a, se găsește în situația de a alege între posibile variante de opțiuni școlare și profesionale, iar a fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare. 

Alegerea liceului ar trebui să ţină cont, în primul rând, de nivelul competențelor elevilor, atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care doresc să se pregătească și, nu în ultimul rând, cu ceea ce le oferă unitățile de învățământ liceal și profesional. Organizarea acestor târguri vine în sprijinul elevilor claselor a VIII-a și a părinților, care au posibilitatea să regăsească la un loc oferta de școlarizare de la nivelul fiecărui municipiu, pot interacționa cu elevi și cadre didactice din fiecare unitate de învățământ și pot obține informațiile pe care le doresc” a declarat  Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Unitățile de învățământ liceal din localitățile Florești, Gilău, Huedin, Câmpia Turzii organizează, în perioada 11-14 aprilie 2022, evenimente de promovare similare, sub egida Ziua Porților Deschise, în cadrul cărora elevii școlilor gimnaziale din zonă sunt invitați să cunoască oferta educațională a acestor unități, pentru anul școlar 2022-2023.

Comentarii Facebook