Tâlhărie pe aleea Zorilor - Mănăștur! Care sunt SEMNALMENTELE AUTORULUI

 

Poliţiştii efectuează investigaţii pentru identificarea unui bărbat care a tâlhărit o femeie pe aleea care face legătura între cartierele Zorilor și Mănăștur. 

 

”La data de 20 august a.c., ora 17:48, o femeie de 65 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de persoana vătămată,  a sesizat prin SNUAU 112  Poliţia municipiului Cluj - Napoca, despre faptul că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie.

 

În fapt, la data de 20 august a.c., în jurul orei 17:35, în timp ce se deplasa pe aleea ce face legătura între cartierele Zorilor şi Mănăştur din Cluj-Napoca, un tânăr care se deplasa pe aceeaşi alee, din sens opus, i-a smuls lănţişorul de la gât în momentul în care a ajuns în dreptul acesteia.

 

Urmare acţiunii acestuia, femeia s-a dezechilibrat şi a căzut, iar tânărul a fugit, făcându-se nevăzut”, precizează IPJ Cluj.

 

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 100 de lei.

 

Semnalmente autorului sunt: tânăr cu vârsta de aproximativ 17 – 18 ani, 1,70 -1,75 m înălţime, constituţie corporală atletică, îmbrăcat în haine sport de culoare gri deschis; acesta avea gluga trasă pe cap. 

 

PENTRU PREÎNTÂMPINAREA UNOR ASTFEL DE SITUAŢII, POLIŢIA RECOMANDĂ:

 

- evitaţi zonele slab luminate 

- sesizaţi Poliţia şi încercaţi să reţineţi semnalmentele autorului, în cazul în care sunteţi victima unor astfel de fapte

- solicitaţi ajutorul Poliţiei şi a celor din jur atunci când simţiţi că sunteţi urmăriţi 

- fiţi precaut când etalaţi bijuterii

 

Cele mai frecvente victime ale acestui gen de fapte sunt femeile a căror ţinuta lejeră de vară le permite expunerea bijuteriilor, suscitând interesul tâlharilor şi facilitând smulgerea acestora.

 

De regulă, suspecţii acţionează rapid, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus, pierzându-se ulterior în mulţime sau dispărând pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

 

În cazul faptelor comise în mijloacele de transport, suspecţii acţionează în staţii, când uşile se închid, victima rămânând blocată înăuntru, un factor favorizant fiind aglomeraţia la urcarea şi coborârea din acestea.

Comentarii Facebook