Tabără la Cluj pentru 45 de tineri care suferă de insuficiență renală cronică

 

45 de copii din 12 centre de dializă din întreaga țară participă timp de 7 zile, între 22 și 29 decembrie, la o tabără organizată special pentru tinerii cu insuficiență renală cronică.

 

Tinerii suferinzi vor beneficia din partea organizatorilor taberei de evenimente speciale: karaoke, demonstrațiile de Zumba, vizionarea filmului de animație ”Frozen” cu sprijinul Cinema City Iulius Mall sau întâlniri pe teme culturale cu scriitoarea Hanna Bota.

 

Pe durata taberei o parte dintre tineri vor face dializă la un centru privat din Cluj-Napoca, astfel ca șederea lor în tabără să fie cât mai plăcută

 

Luni, 23 ianuarie, cei 45 de tineri vor împodobi un brad primit din partea Univers T, hotelul care îi găzduiește timp de 7 zile. Globurile provin din atelierele de creație organizate de Asociația DERZELAS, unde lucrează tineri cu deficiențe de vedere și de auz coordonați de artiștii plastici clujeni.

 

În seara zilei de 24 decembrie, pe pontonul lacului Gheorgheni, zeci de lampioane vor fi înălțate din mâna tinerilor care au beneficiat de un transplant renal de la donator în moarte cererbrală ca semn de recunoștință și omagiu pentru persoanele care au decedat dar a căror organe au salvat sau prelungit viața altor  semeni. 

 

În data de 28 decembrie, cei 45 de tineri vor vizita Salina Turda.

 

Tabăra ”Lumina de acasă” este organizată de Asociația pentru Solidaritate si Empatie ”Claudia Safta” din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook