Sute de clujeni prinși că încalcă restricțiile de circulație într-o sigură zi. S-au dat amenzi de peste 430.000 lei


Peste 320 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat, în  cursul zilei de 8 aprilie 2020, pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență. 

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a  autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 550 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 295 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Totodată, 53 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 434.900 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

Comentarii Facebook