Luni 20 Martie

Sute de clujeni înşelați de un țepar imobiliar, care este tot în libertate. Ce justiție avem?

 

La Cluj, peste 500 de persoane au fost înşelate de un escroc care a luat avansuri de 3 milioane de euro pentru apartamente în blocuri care nu respectă legea.

 

Este vorba despre imobilele de pe strada Miko Imre, unde, în 2009, Primăria a autorizat construcţia a două blocuri, de opt etaje: unul de locuinţe, celălalt de birouri.

 

De vânzarea lor s-a ocupat constructorul Traian Floarea Ianson, care nu avea nici 25 de ani în acel moment. A început să încheie antecontracte de vânzare cumpărare încă din faza de proiect. Cele mai multe în faţa şi sub semnătură notarilor. A încasat avansuri de sute de mii de euro. A încheiat, pe aceeaşi locuinţă, mai multe antecontracte de vânzare - cumpărare.

 

Cele două blocuri (într-unul nici nu se poate locui) nu au fost terminate nici azi.

 

Pe strada Fabricii din Cluj, Traian Floarea Ianson a repetat schema. Acolo trebuia să facă o clădire de birouri şi spaţii comerciale și lucrează ilegal la apartamente.

 

În 2017, procurorii l-au trimis în judecată pe Traian Floarea Ianson într-un dosar de înşelăciune agravată, fiind identificate peste 130 de persoane care au fost păgubite între anii 2009-2016. Prejudiciul a fost estimat la peste 2,2 milioane de euro.

 

Individul a stat şi în arest 30 de zile, dar a fost eliberat sub control judiciar. Nu mai are voie să construiască sau să efectueze tranzacţii, care să implice blocurile cu probleme. Dar Traian Floarea Ianson pare de neoprit.

 

El și-a schimbat numele în Traian Onuc, pentru că deja era cunoscut pe piață pentru modul de lucru, şi face acum ”afaceri” pe numele tatălui său. Apartamentele le vinde prin site-urile de anunţuri, dar revoltător este că apartamentele pe care le prezintă sunt exact lângă imobilele fantomă, într-un al treilea bloc care este ridicat acum fără autorizaţie de construire.

 

Traian Onuc negociază, dar actele sunt semnate de tatăl lui, Codrisor Floarea Ianson, care are o firmă de construcţii.

 

Oamenii pică încă în capcana acestui individ.

 

Poliţiştii şi procurorii au în lucru un al doilea dosar penal care îl vizează pe Traian Onuc. De data aceasta, anchetatorii vorbesc de 180 de persoane vătămate, prin acelaşi mod de operare. Au cerut, în această vară, şi arestarea preventivă a lui Onuc, dar judecătorul le-a respins solicitarea şi l-a lăsat sub control judiciar.

 

Mai multe pe știrileprotv.ro.

Comentarii Facebook